Stracciatella kolač

116

KORA
• 8 bjelanjaka
• 8 žlica šećera
• 8 žlica brašna
• 1/2 praška za pecivo

KREMA
• 1/2 l mlijeka
• 8 žumanjaka
• 2 želatine
• 1/2 l slatkog vrhnja
• 10 dag krupno ribane čokolade za kuhanje
• 15 dag šećera

Za koru izmutite bjelanjke sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo te pecite u limu 30 min na 200 ºC. Kad je kora pečena prelijte je s 1 dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi. Za kremu namočiti 2 želatine u malo hladne vode. 1/2 l mlijeka zakuhajte, a žumanjke i šećer pjenasto izmutite, te prelijte s vrelim mlijekom. S vrelom kremom prelijte želatinu i pustite da se ohladi. Izmutite 1/2 l vrhnja u šlag, i dodajte u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, te dodajte krupno ribanu čokoladu. Prelijte koru tom smjesom. Kolač stavite u frižider na nekoliko sati da se stisne.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPita od jagoda
Sljedeći članakJutarnji pozdrav s okusom banane
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.