Tijesto:
25 dkg brašna
17 dkg margarina
10 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilije
4 žumanjka
1 žlica vrhnja 

Krema:
4 bjelanjka
15 dkg šećera
3 jogurta od 2 dcl
2 kisela vrhnja od 2 dcl
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera

Priprema tijesta:
Zamijesite prhko tijesto. Podijelite u dva dijela. Prvi dio stavite u tepsiju, a drugi dio stavite u zamrzivač.

Priprema kreme:
Bjelanjak dobro ulupajte mikserom. U drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa pažljivo, drvenom žlicom u tu smjesu dodajte bjelanjak. Kremu stavite na tijesto pa na naribajte drugi dio tijesta koji je bar pola sata bio u hladnjaku. Pecite 40 minuta na 160 ºC. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Prethodni članakOdjevene jabuke
Sljedeći članakDodatno pravo na „plavi dizel“
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.