1 žlicica samljevenog cimeta
4 velike brašnaste jabuke
3 žlice ruma
12 dag brašna
1/2 žlicice praška za pecivo
malo soli
2 žutanjka
2 žlica ulja
malo svijetlog piva
2 bjelanjka
1 šalica šećera pomiješanog s cimetom

Pomiješajte šećer s cimetom. Ogulite jabuke, izdubite im sredinu i narežite ih na ploške debele 1 cm. Posipajte ih cimetom i šećerom te navlažite rumom. Neka pokrivene odleže 30 minuta; u međuvremenu prelijevajte jabuke sokom što ga ispuštaju. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo, solju, žutanjcima i uljem. Malo po malo dolijevajte pivo. Istucite čvrsti sni jeg od bjelanjaka i primiješajte ga tijestu. Zagrijte ulje umočite ploške od jabuka jednu po jednu u tijesto i prži te ih na ulju da budu zlatno žute; nakon dvije minute prženja ih okrenite, pržite još 2-3 minute, pa ih ocijedite na papirnatom kuhinjskom ubrusu. Još vruće uštipke pospite mješavinom cimeta i šećera, pa ih poslužite tople.

Prethodni članakČeški kolač
Sljedeći članakPita od jogurta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.