1 žlicica samljevenog cimeta
4 velike brašnaste jabuke
3 žlice ruma
12 dag brašna
1/2 žlicice praška za pecivo
malo soli
2 žutanjka
2 žlica ulja
malo svijetlog piva
2 bjelanjka
1 šalica šećera pomiješanog s cimetom

Pomiješajte šećer s cimetom. Ogulite jabuke, izdubite im sredinu i narežite ih na ploške debele 1 cm. Posipajte ih cimetom i šećerom te navlažite rumom. Neka pokrivene odleže 30 minuta; u međuvremenu prelijevajte jabuke sokom što ga ispuštaju. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo, solju, žutanjcima i uljem. Malo po malo dolijevajte pivo. Istucite čvrsti sni jeg od bjelanjaka i primiješajte ga tijestu. Zagrijte ulje umočite ploške od jabuka jednu po jednu u tijesto i prži te ih na ulju da budu zlatno žute; nakon dvije minute prženja ih okrenite, pržite još 2-3 minute, pa ih ocijedite na papirnatom kuhinjskom ubrusu. Još vruće uštipke pospite mješavinom cimeta i šećera, pa ih poslužite tople.

Prethodni članakČeški kolač
Sljedeći članakPita od jogurta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.