width= 1 kocka kvasca
1 žličica šećera
3 dcl mlijeka
3 dcl vode
1 žličica soli
1 dcl ulja
90 dag brašna (pola oštrog, pola glatkog)

Kvasac, šećer, žličicu brašna i malo toplog mlijeka staviti da se diže, zatim s ostalim sastojcima zamijesiti tijesto da se odvaja od posude. Pokriti kuhinjskom krpom i staviti na toplo mjesto da se diže. Premijesiti i podijeliti na 4 dijela. Svaki dio razvaljati na tanko i mazati nadjevom.

 

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članak633 tisuća kuna iz IPARD-a za objekt za držanje kokoši nesilica i uzgoj pilenki lake linije
Sljedeći članakMoto keksi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.