Moto keksi. Odlični prhki dvobojni domaći keksi s finom kremom od čokolade, po jednostavnom receptu, nakon kojih više nikad nećete posegnuti za kupovnim.

 width=Tijesto:
24 dag masti
50 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
25 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 jaja
6 dag čokolade za kuhanje

Krema:
3 jaja
15 dag šećera
5 dag čokolade za kuhanje
15 dag maslaca

Priprema tijesta: Mast izmrviti s brašnom i praškom za pecivo, dodati šećer, vanilin šećer i jaja, te zamijesiti prhko tijesto. U pola tijesta umiješati otopljenu i prohlađenu čokoladu. Oba tijesta omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Razvaljati na oko 4 mm debljine i rezati modlom za cvjetiće. Svijetlim cvjetićima u sredini napraviti rupicu. Peći na 180 °C, 8 – 10 minuta. Pečene tamne keksiće spajati sa svijetlim pomoću kreme.

Prirema kreme: Jaja i šećer tući na pari dok se ne zgusnu, umiješati otopljenu čokoladu i pustiti da se ohladi. U hladno umiješati izrađen i omekšan maslac.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2