Sastojci:

✦150 g maslaca ili margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

✦400 g mljev. plazma keksa

✦80 g šećera u prahu

✦100 g mljevenih oraha

✦60 ml cjeđ. soka od naranče

✦1 žličica arome vanilije

✦1 žlica ruma

Priprema: Otopiti maslac s čokoladom na laganoj vatri. U većoj posudi pomiješati mljevene plazma kekse sa šećerom u prahu i mljevenim orasima. Dodati sok od naran­če, otopljeni maslac sa čokoladom i aromu vanilije i rum. Sve skupa dobro promiješati i staviti na 30 minuta u hladnjak ili na kratko u zamrzivač radi lakšeg oblikovanja kuglica.

Za valjanje:

✦kokosovo brašno

✦mljeveni orasi

✦čokoladne mrvice

Priprema: Od smjese raditi dlanovima kugli­ce. Svaku kuglicu valjati u željeni posip. Sta­viti na hladno da se kuglice dodatno stegnu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakMinionsi
Sljedeći članakObjavljen natječaj za ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.