Tijesto:

✦250 g brašna

✦140 g maslaca

✦1 jaje

✦60 g čokolade za kuhanje

✦50 g mljevenih badema

✦60 g šećera

Priprema: U brašno dodati otopljen maslac, jaje, ribanu čokoladu, mljevene bademe i še­ćer. Umijesiti tijesto, razvaljati, te okruglom čašicom rezati krugove. Peći na papiru za pečenje na 180 °C, 10 – 15 minuta. Ohladiti.

Glazura:

✦70 g čokolade za kuhanje

✦2 žlice ulja

Priprema: Otopiti čokoladu i ulje na pari, pa polovicu keksića močiti u čokoladnu glazuru.

Krema:

✦2 jaja

✦60 g šećera

✦100 ml mlijeka

✦60 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

Priprema: Kuhati na pari jaja, šećer i mlijeko do guste smjese. Dodati sjeckanu čokoladu i otopiti u vrućoj kremi. U ohlađeno dodati izrađen maslac sobne temperature. Spajati keksiće kremom pomoću vrećice za ukra­šavanje sa zvjezdastim nastavkom, tako da keksić s čokoladnom glazurom bude na vrhu. Prošarati po želji mliječnom čokoladom.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakIsplaćeno gotovo 100 milijuna kuna stočarima
Sljedeći članakPlazma obitelj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.