BISKVIT:
• 6 jaja
• 15 žlica šećera
• 12 žlica brašna
• 20 žlica mlijeka
• 10 žlica ulja
• 20 žlica kakaa
• 1 prašak za pecivo

KREMA 1:
• 1/2 l šlaga
• 10 dag šećera u prahu
• 20 dag izsjeckanih jagoda

KREMA 2:
• 1 l mlijeka
• 3 vrećice čokoladnog pudinga
• 7 žlica šećera
• 1 margarin za kreme
• 10 dag isjeckanih jagoda

TIJESTO
Jaja umutite sa šećerom te lagano dodajte ostale sastojke. Pecite u limu na temperaturi od 200 ºC 50 minunta. Biskvit razrežite na dva dijela.

KREMA
šlag i šećer u prahu istucite i dodajte jagode, kako biste dobili kremu za filanje sredine kolača. Kremu za namaz gornjeg biskvita dobiti ćete tako da od jedne litre mlijeka oduzmete jednu i pol šalicu, te ostatak mlijeka staviti na laganu vatru da se kuha. Uzmite tri vrećice čokoladnog pudinga. U njega stavite sedam žlica šećera i dodajte prethodno oduzetu šalicu mlijeka, te sve to miješati tako da masa bude bez grudica. Sve to potom sipajte u vrelo mlijeko i konstantno miješati, te kada se smjesa ohladi miksajte jedan margarin za kreme, na način da mu naizmjenice dodajete 1 žlicu ohlađenog pudinga i jednu žlicu nasjeckanih jagoda; i tako sve dok se puding i jagode ne umute u smjesu. Gotovu kremu namažite na gornju koru, te ju ukrasiti polovinama jagodama ili ukrasom po vašem izboru.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakŠarene kuglice
Sljedeći članakDječji pozdrav
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.