220Tijesto:
– 9 bjelanjaka
– 15 žlica šećera
– 3 žlice krušnih mrvica
– 30 dag kokosovog brašna

Krema:
– 1,5 l mlijeka
– 9 žumanjaka
– 16 dag gustina
– 18 dag šećera
– 25 dag maslaca

Priprema tijesta: Izraditi snijeg od bjelanjaka, dodati po malo šećer, te špatulom umiješati krušne mrvice i kokosovo brašno. Smjesu podijeliti na tri djela, pa svaki dio posebno peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 10 – 12 minuta, u kalupu dimenzije 20 x 30 cm. Gotove biskvite malo poškropiti s hladnim mlijekom.

Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti malo i izmiješati sa žumanjcima, gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka zakuhati, pa pažljivo umiješati smjesu. Stalno miješajući kuhati nekoliko minuta, pa u ohlađeno dodati omekšani maslac. Slagati na svaki biskvit trećinu kreme, a na zadnji sloj kreme posuti kokosovog brašna.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakČudo torta
Sljedeći članakŠtangice od oraha i meda
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.