width=BISKVIT:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica glatkog brašna
• 2 žlice ulja
• pola vrećice praška za pecivo

KREMA:
• 50 dag jagoda
• 10 dag šećera
• ½ l vrhnja za šlag
• 1 šlagfix
• 1 vrećica želatine

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiksajte, zatim dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Sve dobro izmješajte i stavite da se peče 15 minuta na 180 stupnjeva. Zatim zarolajte biskvit u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje za šlag sa šlag fixom, napravite želatinu po uputi na vrećici, narežite jagode i pošećerite. Sve sastojke pomiješajte i stavite 15 min u zamrzivač. Nakon toga odrolajte biskvit i ravnomjerno rasporedite kremu, ponovno zarolajte te premažite ostatkom kreme. Stavite u hladnjak i poslužite tek drugi dan.

Prethodni članakAmerički keksi
Sljedeći članakKošarice s jagodama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.