Sastojci (za 4 komada):

✦oko 28 piškota

Priprema: 4 okrugla kalupa promjera oko 7,5 cm obložiti prozirnom folijom, pa uz rub poslagati piškote odrezane na jednom kraju da bolje stoje.

Krema:

✦1 mljevena želatina

✦100 g odmrznutih bo­rovnica

✦4 žlice šećera u prahu

✦300 g mascarponea ili krem sira

✦50 ml soka od borovnice

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Pripremiti želatinu prema uputa­ma na vrećici. Borovnice pomiješati sa šeće­rom, pa ih umiješati u izmiksan mascarpone. Otopiti želatinu u soku od borovnice na la­ganoj vatri, pa dodati mascarponeu s bo­rovnicama. Umiješati tučeno vrhnje za šlag. Dobro promiješati i puniti kalupe. Staviti na hlađenje barem 3 sata.

Za ukras:

✦vrhnje za šlag

✦borovnice

Priprema: Pažljivo izvaditi šarlotice iz ka­lupa, pa ukrasiti tučenim vrhnjem i posuti borovnicama. Svaku šarloticu vezati vrpcom.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakBolesne voćke i neželjene promjene na kori
Sljedeći članakObnovljivi izvori energije Hrvatske i Hrvatska poljoprivredna komora – sporazum o suradnji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.