Prhko tijesto:

✦150 g margarina ili maslaca

✦100 g šećera

✦1 jaje

✦300 g glatkog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Pomiješati margarin narezan na listiće, šećer i jaje, dodati brašno i prašak za pecivo, pa umi­jesiti prhko tijesto. Razvaljati ga u kalup dimenzije 40 x 30 cm.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦200 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦3 pudinga od vanilije

✦1 kantica milerama (900 g)

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding, pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom i vanilin šećerom. Miješati cijelo vrijeme pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. U vruću kremu umiješati mileram, izmiksati i izliti na tijesto. Peći na 160 °C, 40 – 50 minuta.

I još:

✦700 – 800 g jagoda

✦2 preljeva za torte

Priprema: Na ohlađeni kolač poslagati jagode prerezane na pola. Preliti s preljevom za torte pri­premljenim prema uputi s pakiranja. Kolač dobro ohladiti.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakBiostimulatori na bazi huminskih kiselina
Sljedeći članakNova generacija
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.