Podloga:

✦250 g čokoladnih keksa s punjenjem (Tempo ili Oreo)

✦60 g maslaca

Priprema: Samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem pa ih utisnuti u kalup s odvojivim obručem dimenzije 22 x 22 cm ili u kalup za tortu promjera 24 – 26 cm. Staviti u hladnjak dok se ne pripreme kreme.

Krema od sira:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦½ vrećice šlag fix-a

✦350 g kremastog sira

✦5 žlica šećera u prahu

✦2 vanilin šećera

✦10 mrvljenih čoko. keksa

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šlag fix-om. U drugoj posudi izmiksati kremasti sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Ručno umiješati šlag i izmrvljene kekse. Kre­mu ravnomjerno rasporediti po podlozi.

Krema od Lino lade:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦½ vrećice šlag fix-a

✦100 g kremastog sira

✦150 g Lino lade nougat

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šlag fix-om. U drugoj posudi izmiksati kremasti sir s Lino ladom i ručno umiješati šlag. Kremu rasporediti po kremi od sira. Ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakSavršena dama
Sljedeći članakIzglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.