Beze podloga (za 12 – 14 tortica):

✦4 bjelanjka

✦140 g kristalnog šećera

✦140 g šećera u prahu

✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)

✦1 žlica soka od limuna

✦1 žličica arome vanilije

Krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦180 g voćnog jogurta okus nektarina

✦50 g šećera u prahu

Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg pa postu­pno dodati kristalni šećer i miksati oko 10 minuta dok se sav šećer ne otopi. Mikserom na najmanjoj brzini dodati šećer u prahu, škrobno brašno, sok od limuna i aromu vanilije. Pomoću slastičarske vrećice smje­som oblikovati krugove 6 – 7 cm promjera s rupom u sredini. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 100 °C oko sat vremena te ostaviti još sat vremena u ugašenoj pećnici.

Priprema: Izmiksati voćni jogurt i šećer u prahu. Ruč­no umiješati tučeno vrhnje i pomoću vrećice za de­koriranje slastica puniti kremom beze tortice. U kre­mu utisnuti sezonsko voće po želji i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakSladoledni mrvljenac
Sljedeći članakKvasci i plijesni u sirarstvu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.