Tijesto:

✦11,3 dag maslaca

✦10 dag šećera

✦1 jaje

✦6,5 dag oštog brašna

✦5 dag čokolade za kuhanje

✦prstohvat soli

Priprema: Maslac sobne temperature mik­sati sa šećerom dok se šećer ne otopi. Dodati jaje, brašno i prstohvat soli te miksati oko 30 sekundi. Dodati otopljenu čokoladu i miksati još oko 30 sekundi. Špatulom rasporediti na papir za pečenje u limu 28 x 35 cm. Peći u pećnici na 180 °C, oko 12 minuta. Ohladiti.

Ganache:

✦40 dag čokolade za kuhanje

✦4 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Po sjeckanoj čokoladi preliti vrelo vrhnje, pa miješati dok se čokolada ne oto­pi. Ohladiti miješajući. Kalup za kruh obložiti prozirnom folijom. Podlogu podijeliti na tri dijela u veličini kalupa, a ostatak izmrviti. Sla­gati na svaki sloj podloge trećinu ganachea, a završiti mrvljenom podlogom.

Za ukras:

✦šumsko voće

Priprema: Ukrasiti šumskim voćem i staviti u zamrzivač.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakStolne sorte šljiva
Sljedeći članakBeze vrtuljak
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.