Šeširići

199

Tijesto:
14 dag margarina
20 dag brašna
3 žlice kakao praha
7 dag šećera u prahu
1 žumanjak

Krema:
3 jaja
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
10 dag margarina

Priprema: Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Tanko razvaljajte i režite krugove – jedan velikom čašom, dva malom čašom i tako redom dok ne utrošite tijesto. Pecite.

Priprema: Na pari tucite jaja sa šećerom. U ohlađeno dodajte margarin. Pjenasto izradite. Kremom spajajte krugove i to tako da dva mala kruga slijepite na jedan veliki (da dobijete “šeširić”). šeširiće umačite (cijeli gornji dio) u čokoladnu glazuru. Ostavite da se posuše. Na svakom šeširiću ukrasnom štrcaljkom napravite dvije ružice od navedene kreme i stavite perjanicu od npr. sasvim malo čempresa ili nekoga drugog zelenila. Ovo je vrlo dekorativan, ali i ukusan kolač.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDomaća parizer salama
Sljedeći članakOrahove šnite
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.