Prhko tijesto:
✦4 žumanjka
✦170 g margarina
✦100 g šećera
✦250 g glatkoga brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Od navedenih sastojaka umjesiti prhko tijesto i njime obložiti kalup za torte promjera 26 cm. Obložiti dno i rubove kalupa.
Krema:
✦3 čvrsta jogurta (450 g)
✦2 kisela vrhnja (360 g)
✦150 g šećera
✦1 žlica arome vanilije
✦5 žlica oštrog brašna
✦4 bjelanjka
Priprema: Pomiješati jogurt, kiselo vrhnje, šećer, aromu vanilije i brašno te umiješati snijeg od bjelanjaka. Kremu izliti na sirovo tijesto. Peći u zagrijanoj pećnici na 170˚C oko 40 minuta i dobro ohladiti.
I još:
✦oko 250 g jagoda
✦1 crveni preljev za torte
Priprema: Na ohlađenu tortu poslagati komade narezanih jagoda pa ih preliti preljevom pripremljenim prema uputama na pakiranju sa 250 ml vode. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Moji brzi kolači