Cappy kolač u koji idu jagode, piškote i vanilija. Recept za Cappy kolač nalazi se u knjigi Moji kremasti kolači.

Podloga:

✦320 g piškota

Priprema: Piškote kratko močiti u mlijeko i slagati u kalup dimenzije 38 x 28 cm.

Žele:

✦1000 ml gustog soka od jagode

✦3 pudinga od jagode

✦3 žlice šećera

Priprema: Izmiješati puding u malo soka od jagode pa ukuhati u ostatak soka sa šećerom. Kuhati dok se ne zgusne, malo ohladiti i još topli žele rasporediti po piškotama.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦4 pudinga od vanilije

✦10 žlica šećera

✦250 g margarina

✦1 šlag pjena (40 g)

Priprema: Izmiješati puding u malo mlijeka pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati puding ci­jelo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokrijti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature, a zatim i prašak za šlag iz vrećice (nije ga potrebno izraditi) i pjenasto izmiksati. Žele pre­mazati kremom i dobro ohladiti.

Dekoracija:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čvrsto istući vrhnje za šlag i premazati po ohlađenoj kremi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakŠESTO ČULO
Sljedeći članakKorčulanska „Lumblija“ zaštićena na nacionalnoj razini!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.