Slatko brdo

Pripremite (za 4 osobe):
1 kg kestena
2 žlice masnijeg slatkog Vrhnja
2 žlice ruma
12 dag šećera u prahu
2 dl slatkog vrhnj
1 – 2 žlice šećera u prahu s mirisom vanilije
naribanu čokoladu za posipanje

Priprema:
Kestenje zarežite i rasprostrite na ovlaženi lim. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 225° C. Oljuštite i kuhajte u 5 dl vode 20 – 30 minuta da omekšaju. Odmah ogulite i protisnite (propasirajte). Primiješajte rum i šećer, pa smjesu protisnite napravom za pire krumpir da dobijete “crviće”. Ukrasite tučenim vrhnjem, zaslađenim šećerom s vanilijom i posipajte čokoladom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.