Tijesto:

✦10 bjelanjaka
✦17 žlica šećera
✦1 žlica ulja
✦10 dag mljevenog kikirikija
✦10 dag mljevenihlješnjaka
✦2 žlice kakaa
✦3 žlice oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo

Krema:

✦10 žumanjaka
✦20 dag šećera
✦10 dag čokolade za kuhanje

✦2 Snickers čokoladice
✦20 dagmaslaca
✦20 dag sjeckanog neslanog kikirikija
✦1 mljevena želatina
✦2,5 dcl vrhnja za šlag

Preljev:

✦23 dag karamel umaka

Ganache:

✦½ l vrhnja za šlag
✦30 dag čokolade za kuhanje

Priprema tijesta: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Dodati ulje, te polako ručno umiješati pržene i mljevene lješnjake pomiješane s oguljenim i mljevenim kikirikijem, kakaom, brašnom i praškom za pecivo. Izliti u kalup 35 x 25 cm, obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Priprema kreme: Želatinu namočiti s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. Miksati žumanjke i šećer na pari, a kad se zgusne, dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati dvije sjeckane Snickers čokoladice i ostaviti da se ohladi. U hladno umiksati izrađen maslac sobne temperature. Dodati oguljeni i sjeckani kikiriki, otopljenu želatinu, te ručno umiješati čvrsto tučeni šlag. Kremom premazati ohlađen biskvit.

Priprema preljeva: Po želji na kremu staviti karamel preljev. Preljev se ne stisne skroz, pa će u presjeku curiti.

Priprema za ganache: Vrhnje kuhati do vrenja, pa dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po kolaču i dobro ohladiti.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakDa li se smije zalijevati voćke vodom iz septičke jame?
Sljedeći članakPrihranjivanje pčela starim medom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.