Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦1 žlica ulja
✦7 žlica oštrog brašna
✦5 žlica kakaa
✦½ praška za pecivo
✦100 g prženih i mljevenih neslanih kikirikija
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ulje i na kraju ručno umiješati špatulom brašno pomiješano s kakaom, praškom za pecivo i mljevenim kikirikijem.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g čokolade za kuhanje
✦150 g mliječne Milka čokolade
✦250 g maslaca
✦200 g sjeckanih kikirikija
Priprema: Žumanjke i šećere dobro izraditi pjenjačom i stalno miješajući kuhati na pari oko 10 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice, miješati da se otopi, pa maknuti s vatre. U mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature. Dodati sjeckani kikiriki i premazati po biskvitu.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g mliječne Milka čokolade
Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja, maknuti s vatre pa dodati obje vrste čokolade izlomljene na kockice i miješati dok se ne otope. Preliti po kolaču.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode