Šnite od lješnjaka i čokolade

154

Biskvit
– 35 dag maslaca
– 25 dag šećera
– 5 jaja
– 40 dag brašna
– 10 dag mljevenih lješnjaka
– 1 žličica instant kave
– 1 vrećica praška za pecivo
– 1 žličica cimeta
– prstohvat soli
Krema
– 750 ml vrhnja za šlag
– 45 šećera
– 10 dag maslaca
– 75 ml čokoladnog likera
Ukrašavanje
– 10 dag crne čokolade za kuhanje
– 10 dag bijele čokolade za kuhanje
– šačica lješnjaka

Za tijesto izradite maslac, dodajte šećer i jaja i miješajte dok ne postane kremasto. Brašno pomiješajte s lješnjacima, kavom, praškom za pecivo, cimetom i soli, te lagano dodajte kremi od maslaca. Stavite na papirom za pečenje obložen lim i pecite 45 minuta na 180 º C. U me đuvremenu zagrijte vrhnje, šećer, maslac i liker uz lagano miješanje dok smjesa ne poprimi svijetlo smeđ u boju i postane gusta. Biskvit prerežite i namažite ohla đenom kremom od vrhnja i poklopite. Za ukrašavanje rastopite čokolade, te ih naizmjenično nanesite na kolač. Kolač pospite lješnjacima i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKremšnite od grejpa
Sljedeći članakIzbor za najbolju poljoljekarnu u 2014. godini – PREDSTAVLJANJE KANDIDATA
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.