Podloga:

✦600 ml mlijeka

✦6 žlica pšenične krupice – grisa (80 g)

✦6 žlica šećera

✦2 žlice kakaa

✦60 g čokolade za kuhanje

✦1 – 2 žlice ruma

Priprema: U mlijeku ukuhati gris sa šećerom i kakaom cijelo vrijeme miješajući pjenja­čom. Kada prokuha, kuhati još oko minutu. Zatim se makne s vatre i doda čokolada izlo­mljena na kockice; miješati dok se čokola­da ne otopi. Dodati rum, promiješati i uliti u mokar kalup dimenzije 20 x 20 cm.

Krema:

✦450 ml mlijeka

✦1 puding od vanilije

✦3 žlice šećera

✦1 burbon vanilin šećer

✦80 g šlag kreme okusa vanilije

Priprema: U 250 ml mlijeka skuhati puding uz dodatak 3 žlice šećera i vanilin šećera, po uputama s vrećice. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Šlag kremu umutiti s 200 ml mlijeka, po uputama s vrećice. Ohla­đeni puding malo izmiksati uz dodatak 2 – 3 žlice šlaga, te umiješati špatulom ostatak šla­ga. Rasporediti po ohlađenoj podlozi. Kolač dobro ohladiti i ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakUmjesto loze, posadili indijansku bananu
Sljedeći članakPaganini
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.