Podloga:
✦600 ml mlijeka
✦6 žlica pšenične krupice – grisa (80 g)
✦6 žlica šećera
✦2 žlice kakaa
✦60 g čokolade za kuhanje
✦1 – 2 žlice ruma
Priprema: U mlijeku ukuhati gris sa šećerom i kakaom cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kada prokuha, kuhati još oko minutu. Zatim se makne s vatre i doda čokolada izlomljena na kockice; miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati rum, promiješati i uliti u mokar kalup dimenzije 20 x 20 cm.
Krema:
✦450 ml mlijeka
✦1 puding od vanilije
✦3 žlice šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦80 g šlag kreme okusa vanilije
Priprema: U 250 ml mlijeka skuhati puding uz dodatak 3 žlice šećera i vanilin šećera, po uputama s vrećice. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Šlag kremu umutiti s 200 ml mlijeka, po uputama s vrećice. Ohlađeni puding malo izmiksati uz dodatak 2 – 3 žlice šlaga, te umiješati špatulom ostatak šlaga. Rasporediti po ohlađenoj podlozi. Kolač dobro ohladiti i ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Moji brzi kolači