Tijesto (x3):

✦ 6 bjelanjaka

✦ 100 g mljevenih lješnjaka

✦ 6 žlica šećera

Priprema: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg. Postupno dodavati šećer miksajući, te pje­njačom lagano umiješati mljevene lješnjake. Peći u kalupu dimenzije 32 x 34 cm oblože­nom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ponoviti postupak još dva puta. Sva­ku koru prerezati, da dobijemo 6 kora.

Krema 1:

✦ 18 žumanjaka

✦ 200 g šećera

✦ 250 g čokolade za kuhanje

✦ 250 g margarina

Priprema: Žumanjke i šećer miksati na pari. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađe­no dodati izrađen margarin sobne tempera­ture i dobro izraditi.

Krema 2:

✦ 450 ml mlijeka

✦ 5 žlica škrobnog brašna (gustina) ili oštrog brašna

✦ 5 žlica šećera

✦ 125 g margarina

Priprema: Škrobno brašno i šećer razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u ostatak mlijeka. Miješati dok se ne zgusne, pa ohladiti. Pre­kriti po samoj površini plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. U hladno dodati izrađen margarin sobne temperature. Spojiti kremu 1 i 2, te na svaku koru namazati kre­mu, a na zadnju staviti kremu ili glazuru.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakSpecijalni recept
Sljedeći članakNatječaj za očuvanje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.