Marijanina medena pita. Tradicionalna poslastica u modernom ruhu oduševiti će sve generacije, a dodatak kokosa raspametiti će i najveće skeptike.

Tijesto :
– 18 dag šećera
– 3 žlice meda
– 8 žlica mlijeka
– 5 dag maslaca
– 1 mala žlica sode bikarbone
– 1 jaje
– 50 dag oštrog brašna
– 1 vrećica cimeta

Nadjev:
– 1/2 l mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 1 margarin za kreme
– 1 vanilin šećer
– 10 dag kokosovog brašna

Priprema tijesta: šećer, med, mlijeko i maslac lagano zagrijavati uz miješanje. Ohladiti, te dodati sodu, jaje, brašno i cimet. Dobro umijesiti i podijeliti na 3 dijela. Svaki dio brzo razvaljati na veličinu lima i peći na obrnutoj strani lima na 175 °C oko 5 – 10 minuta. Paziti da kore ne potamne.

Priprema nadjeva: U mlijeku skuhati pudinge sa šećerom prema uputi s vrećice. Ohladiti, dodati izrađeni margarin, vanilin šećer, po potrebi šećer u prahu i kokosovo brašno.

Slagati: biskvit, krema, biskvit, krema, biskvit. Posipati šećerom u prahu.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakKraljevski obrok
Sljedeći članakKolač od krem banana
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.