Podloga:

✦600 ml mlijeka

✦6 žlica pšenične krupice – grisa (80 g)

✦6 žlica šećera

✦2 žlice kakaa

✦60 g čokolade za kuhanje

✦1 – 2 žlice ruma

Priprema: U mlijeku ukuhati gris sa šećerom i kakaom cijelo vrijeme miješajući pjenja­čom. Kada prokuha, kuhati još oko minutu. Zatim se makne s vatre i doda čokolada izlo­mljena na kockice; miješati dok se čokola­da ne otopi. Dodati rum, promiješati i uliti u mokar kalup dimenzije 20 x 20 cm.

Krema:

✦450 ml mlijeka

✦1 puding od vanilije

✦3 žlice šećera

✦1 burbon vanilin šećer

✦80 g šlag kreme okusa vanilije

Priprema: U 250 ml mlijeka skuhati puding uz dodatak 3 žlice šećera i vanilin šećera, po uputama s vrećice. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Šlag kremu umutiti s 200 ml mlijeka, po uputama s vrećice. Ohla­đeni puding malo izmiksati uz dodatak 2 – 3 žlice šlaga, te umiješati špatulom ostatak šla­ga. Rasporediti po ohlađenoj podlozi. Kolač dobro ohladiti i ukrasiti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakUmjesto loze, posadili indijansku bananu
Sljedeći članakPaganini
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.