Stracciatella euforija

251

Tijesto:
– 3 jaja
– 6 dag šećera
– 6 dag oštrog brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 2 dag kakaa

Krema:
– 2 želatine u prahu
– 10 žlica vode
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 2 vanilin šećera
– 1/2 l Freska Euforija krem jogurta od straccatele
– 10 dag čokolade za kuhanje

Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag margarina
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode

Priprema tijesta: Žumanjke i šećer izmiksati, dodati brašno s praškom za pecivo i kakao te sve dobro izmiješati. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg pa ga kuhačom lagano umiješati u ostale sastojke. Peći oko 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Biskvit potpuno ohladiti.

Priprema kreme: Natopiti želatinu s 10 žlica vode i ostaviti da nabubri. Za to vrijeme izmiksati vrhnje s vanilin šećerom. Želatinu otopiti na laganoj vatri i umješati u jogurt. Dodati grubo rezanu čokoladu i čvrsto tučeni šlag. Kremu izliti na biskvit i ostaviti da se stisne preko noći.

Priprema glazure: Otopiti na pari i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBarokne kocke
Sljedeći članakPrilog broja: Mesne pasmine goveda
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.