Tijesto:

✦3 jaja

✦10 dag šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice vruće vode

✦8 dag oštrog brašna

✦4 dag gustina

✦1 žličica praška za pecivo

✦2 dag kakaa

Priprema: Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miksati u gustu smjesu. Dodati brašno pomiješano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smjesu izliti u kalup dimenzije 20 x 22 cm, obložen papirom za pečenje. Peći pri temperaturi od 180 °C, oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno. Pečeni biskvit ohladiti i vodoravno prerezati na dva dijela.

Krema:

✦1 mljevena želatina

✦4 žlice hladne vode

✦25 dag šumskog voća

✦10 dag šećera u prahu

✦2 dcl vrhnja za šlag

✦1 šlagfix

✦½ kg mascarponea

Priprema: Želatinu preliti s 4 žlice hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Smrznuto šumsko voće zagrijati sa šećerom u prahu do vrenja, pa u tome otopiti želatinu. Ostaviti da se ohladi. Vrhnje za šlag miksati u čvrsti šlag, umiješati šlagfix i mascarpone, a zatim i ohlađeno voće. Na pola biskvita nanijeti pola kreme, prekriti drugim biskvitom i preostalom kremom.

Glazura:

✦10 dag čokolade za kuhanje

✦5 žlica mlijeka

✦1 žlica maslaca

Priprema: Na pari otopiti čokoladu s mlijekom i maslacem. Preliti po kolaču. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakFerrero u čaši
Sljedeći članakU e-savjetovanju program državne potpore ribarstvu vrijedan 50 milijuna kuna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.