Podloga:
✦200 g petit keksa
✦mlijeko za močenje keksa
Priprema: Kekse kratko provući kroz mlijeko i poredati u dublji kalup dimenzije 35 x 20 cm.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦150 g šećera
✦2 pudinga od vanilije
✦1 vrećica mljevene želatine
✦200 ml vrhnja za šlag
✦500 g svježeg sira
Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Umiješati otopljenu želatinu, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlaku kremu umiksati mekše umućen šlag, a potom i sviježi sir. Rasporediti na kekse i staviti u hladnjak.
Preljev:
✦400 g smrznutog šumskog voća
✦5 žlica šećera
✦5 žlica vode
✦1 preljev za torte
Priprema: Šumsko voće, šećer i 5 žlica vode kratko prokuhati pa umiješati preljev za torte prethodno pomiješan sa 2 žlice vode. Preliti po kremi i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji brzi kolači