Sastojci:
– 11,5 dag maslaca
– 15 dag smeđeg šećera
– 10 dag šećera
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 1 žličica arome vanilije
 15 dag Nutella namaza
– 29,5 dag brašna
– 1 + ¼ žličice sode bikarbone
– 1 žličica gustina
– ½ žličice soli
– 17,5 dag sjeckane čokolade ili čokoladnih kapljica

Priprema: Miksati omekšan maslac oko minutu, pa dodati šećere i miksati u glatku i kremastu smjesu. Dodati jaje, žumanjak i vaniliju, pa polovicu Nutelle. Posebno pomiješati brašno, sodu, gustin i sol, pa polako umiješati u smjesu. Dodati 10 dag sjeckane čokolade. Ručno umiješati preostalu polovicu Nutelle. Rukama oblikovati kuglice veličine lješnjaka i odozgo još utisnuti ostatak sjeckane čokolade. Slagati s dovoljno razmaka jer se jako rašire, na lim obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 10 minuta. Pečeni keksi biti će mekani ali ne ih predugo peći, jer će, kad se ohlade, biti pretvrdi. Pustiti ih 5 minuta na papiru za pečenje prije micanja.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMon ChĂ©ri
Sljedeći članak3 milijuna kuna iz IPARD-a za uzgoj pilića
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.