Biskvit:

✦4 jaja

✦150 g šećera

✦100 ml ulja

✦150 ml mlijeka

✦100 g glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice kakaa

Priprema: Bjelanjcima dodati prstohvat soli pa ih izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke iz­miksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Lagano umiješati prosijano brašno pomije­šano s prašakom za pecivo i kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje dimenzije 20 × 30 cm i peći 20 – 25 minuta na 160 °C.

Krema:

✦400 ml vrhnja za šlag

✦6 žlica šećera

✦3 banane

✦2 žlice kakaa

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šeće­rom pa dodati gnječene banane i kakao. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kremu na­mazati po ohlađenom biskvitu i prije poslu­živanja dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakSolo Jaffa
Sljedeći članakOdržan sastanak s ličkim gradonačelnicima, načelnicima i poljoprivrednicima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.