Biskvit:

✦190 g margarina

✦2 žlice kakaa

✦150 g šećera

✦6 žlica vode

✦3 jaja

✦190 g oštrog brašna

✦1,5 žličica praška za pecivo

Priprema: Otopiti margarin, kakao, šećer i vodu. Maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi. Dodati žu­manjke, brašno sa praškom za pecivo, pa izmiksati. Ručno dodati posebno izmiksane bjelanjke s prsto­hvatom soli. Staviti u kalup dimenzije 32 x 22 cm namazan margarinom i posut brašnom.

Nadjev:

✦500 g čvrstog jogurta

✦200 g kiselog vrhnja

✦3 žlice škrob. brašna (gustina)

✦1 žlica oštrog brašna

✦3 žlice šećera + 2 vanilin šećera

✦2 jaja

Priprema: Izmiksati jogurt, kiselo vrhnje, škrobno brašno, brašno, šećer, vanilin šećer i jaja u smjesu bez grudica. Žlicu po žlicu kreme stavljati na smjesu od biskvita. Peći u pećnici na 170 °C, oko 60 minuta.

Krema:

✦350 ml vrhnja za šlag

✦150 g mliječne čokolade

Priprema: Otopiti mliječnu čokoladu i ostaviti da se malo ohladi. Umutiti vrhnje za šlag do pola, dodati čokoladu pa izmiksati do kraja u čvrstu kremu. Pre­mazati po ohlađenom kolaču i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Šaumrole

Prethodni članakZasadi stablo, ne budi panj – stvorimo zajedno zeleniju Hrvatsku!
Sljedeći članakFerrero fantazija
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.