Sastojci (za puni lim od pećnice):

✦300 g glatkog brašna

✦100 g mljevenih oraha

✦50 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g maslaca

✦2 – 3 žlice mlijeka

Za valjanje:

✦100 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

Priprema: Zamijesiti tijesto od brašna, mljevenih oraha, šećera, vanilin šećera, maslaca sobne temperature i mlijeka. Podijeliti tijesto na 4 dijela, pa od svakog rukama oblikovati valjčiće debljine olovke, izrezati na dijelove oko 6 cm, te oblikovati roščiće. Lim od pećnice obložiti papirom za peče­nje, slagati roščiće i peći u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 170 °C, 15 – 20 minuta. Još tople roščiće uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vani­lin šećerom i slagati u limenu kutiju.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu