I biskvit:
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice brašna
– 1/2 praška za pecivo

II biskvit:
– 4 žlice šećera
– 4 jaja
– 3 žlice brašna
– žlicu kakaa
– 1/2 praška za pecivo

Krema:
– 2,5 dl mlijeka
– 3 žlice brašna
– 20 dag šećera u prahu
– limunov sok
– 25 dag margarina

Priprema I biskvit: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Priprema II biskvit: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Na namaštenom i papirom obložen lim za pečenje naizmjence ulijevati I i II biskvit tako da bude šareni. Pečeno okrenuti na pobrašnjenu krpu i umotati u roladu.

Priprema kreme: Mlijeko skuhati s brašnom razmućenim u malo mlijeka. U ohlađeno dodati šećer, limunov sok i pjenasto izrađen margarin. Pjenasto izraditi.

Postupak: Biskvit odrolati i premazati kremom. Sve zajedno saviti i ostaviti u hladioniku da se stegne nekoliko sati. Po želji kolač ukrasiti žele bombonima.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPadobranci
Sljedeći članakSporazum oko Zahtjeva za registraciju naziva “Varaždinsko zelje”?
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.