width=

Pripremite:

– 35 dag brašna
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 1 vrećica praška za pecivo
– 2 naranče
– 5 jaja
– 24 dag šećera
– 200 ml mlaćenice
– 20 dag rastopljenog maslaca
– 8 žlica ruma
– 5 dag šećera u prahu
– 500 ml vrhnja za šlag
– 2 vrećice učvršćivača za šlag
– 10 dag čokoladnih mrvica
– 5 dag tamne naribane čokolade

Priprema:

Pomiješajte brašno, puding od vanilije i prašak za pecivo. Naribajte koru jedne naranče, iscijedite 200 ml soka. Jaja miksajte s 22 dag šećera dok ne postanu kremasta. Dodajte im maslac, 2 žlice narančine kore, 100 ml soka i mlaćenicu. Zatim dobivenu smjesu sjedinite s mješavinom od brašna. Dobiveno tijesto pecite oko 35 minuta na 170 ºC.

U međuvremenu pomiješajte preostali sok s rumom i šećerom u prahu te time natopite još topli biskvit. Vrhnju za šlag dodajte učvršćivač i 2 dag šećera te ga istucite. Vrhnju dodajte čokoladu te smjesu nanesite na biskvit. Gotov kolač ohladite prije posluživanja.

Prethodni članakEsterhazy šnite
Sljedeći članakOslić s povrćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.