– 200 ml mlijeka
– 13 dag mljevenog maka
– 1 staklenka višanja
– 35 dag maslaca
– 35 dag šećera
– 6 kapi arome od badema
– 2 vrećice vanilin šećera
– 6 jaja
– 40 dag oštrog brašna
– 3 žlicice praška za pecivo
– 10 dag mljevenih badema
– šećer u prahu

Zagrijte mlijeko, dodajte mak i kuhajte uz miješanje 2-3 minute. Ostavite da se hladi. Višnje procijedite. Pomiješajte maslac, šećer, aromu i vanilin šećer. Dodajte jaja. Brašno, prašak za pecivo i bademe pomiješajte, te lagano dodajte smjesu od maka i mlijeka. Sjedinite sve sastojke te dobivenu smjesu izlijte na namašćen lim. Po vrhu smjese pospite višnje i pecite 40 min na 175 stupnjeva. Prije posluživanja ukrasite šećerom u prahu.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakLedeni dah
Sljedeći članakDisko šnite
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.