width=– 3 vrećice praha želea (crvena, žuta i zelena)
– 10 listića želatine
– ¼ l mlijeka
– ¼ l slatkog vrhnja
– 30 dag šećera
– 6 vrećica vanilin šećera

Žele pripremite prema uputama na vrećici i stavite u hladnjak da odstoji barem 3 sata. Kada se stvrdne izrežite žele na sitne komadiće. Komadiće stavite u zdjelicu koju ste prethodno navlažili i dobro promiješajte. Mlijeko, slatko vrhnje, šećer i vanillin šećer pomiješajte, te mu dodajte želatinu koju ste prethodno pripremili prema uputama na vrećici. Time prelijte komadiće želea u boji i sve dobro izmiješajte. Vratite u hladnjak dok se ne stvrdne. Prije posluživanja stavite zdjelicu u vrelu vodu, kako biste mogli odvojiti žele. Ukrasite jagodama i umakom po želji.

Prethodni članakVišnjin kolač
Sljedeći članakSlatke ananas kapice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.