Zebra. Savršen kolač s kakao korama i kremom od kokosa koji se brzo priprema i koji će raspametiti obožavatelje kokos – čokolada kombinacije okusa.

 width=Tijesto (x2):
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 3 žlice oštrog brašna
– 3 žlice vruće vode
– 1 žlica ulja
– 3 žlice kakaa
– ½ praška za pecivo

Krema:
– ½ l mlijeka
– 3 žlice oštrog brašna
– 10 žlica šećera
– 15 dag kokosovog brašna
– ¼ l vrhnja za šlag

Glazura:
– 6 dag čokolade
– 6 dag šećera
– 3 dag margarina
– 3 žlice vode

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati ostale sastojke i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći takva dva biskvita na 180 °C 10 – ak minuta.

Priprema kreme: U mlijeko ukuhati brašno i šećer pomiješano s malo mlijeka. U vruće dodati kokosovo brašno, a u ohlađeno šlag od tučenog vrhnja.

Priprema glazure: Na pari otopiti sve sastojke. Raditi čokoladne crte po kremi dijagonalno.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakOrahove tortice
Sljedeći članakDizana pita od maka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.