width=Tijesto:
– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag glatkog brašna
– 2 žlice ulja
– 1 žlica kakaa

Krema:
– 2 jaja
– 10 dag šećera
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 13 dag maslaca
– sok 1 limuna
– korica 1 limuna

Priprema tijesta: Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, pa ručno dodati brašno i ulje. Smjesu podijeliti na dva dijela u dvije vrećice za zamrzavanje i u jedan dio dodati kakao. Na vrećicama odrezati rub pa naizmjence istiskivati tijesto u redove, u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 30 cm. Po želji čačkalicom prošarati od tamnog prema svijetlom tijestu. Peći na 180 °C, 10 – 15 minuta. Vruć biskvit maknuti s papira, posuti šećerom i zarolati u kuhinjsku krpu da se hladi.

Priprema kreme: Jaja i šećer kuhati na pari u gustu kremu. U vrućem otopiti sjeckanu čokoladu i 5 dag maslaca. Kad se ohladi izmiksati s 8 dag mekog maslaca sobne temperature, dodati ribanu koricu i sok limuna. Roladu premazati kremom te ponovo zarolati.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakVoćne okice
Sljedeći članakMamina petica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.