Zečići. Blagdanski stol u vrijeme uskrsnih blagdana nezamisliv je bez tradicionalnih kolača poput ovih simpatičnih uskršnjih zečića od dizanog tijesta.

 width=

Tijesto (za 5 komada):
– ½ dcl mlijeka
– 25 dag brašna (pola glatkog, pola oštrog)
– ½ kocke kvasca
– 5 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 jaje
– prstohvat soli
– 7,5 dag maslaca

Dekoracija:
– 1 jaje
– bademi
– grožđice

Priprema: Brašno prosijati u posudu i u sredini napraviti rupicu. U rupicu razmrviti kvasac i uliti mlako mlijeko. Dodati žličicu šećera, lagano promiješati sastojke u rupici i ostaviti na toplom oko 10 minuta. Preostali šećer, vanilin šećer, jaje, sol i otopljeni maslac izmiksati pa dodati brašnu i kvasu. Zamijesiti glatko tijesto. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premijesiti, podijeliti na 5 dijelova po 6 dag tijesta za glavice i 10 dijelova po 2 dag tijesta za uši. Oblikovati glavice i uši i staviti na lim obložen papirom za pečenje.

Priprema: Umutiti jaje i njime premazati tijesto. Grožđice posložiti kao oči i nos, a komadiće badema kao zube pa lagano utisnuti u tijesto. Peći 25 minuta na 180 °C.

 

Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakQuatro delight
Sljedeći članakBijelo rebro
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.