Požega i Kutjevo, od 28.02. do 01.03.2019., mjesto su i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o vinogradarstvu i vinarstvu u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima vina i svim tvrtkama i institucijama iz sektora vinarstva.
Pozivamo vas na drugi
središnji stručni skup „CroVin“, koji će se održati
u Veleučilištu Požega, Vukovarska 17 – 28.02. – 01.03.2019.
I dan ČETVRTAK, 28. veljače 2019.
09:00 – 11:00 Dolazak i registracija sudionika
11:00 Svečano otvorenje
11:30 -13:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA: Plenarna izlaganja
11:30 – 11:45 Marketing i problemi tržišta vina u Hrvatskoj – Đ.Horvat
11:45 – 12:00 Kontrola zaštićenih oznaka vina – I.Prša
12:00 – 12:15 Mogućnosti financiranja i poticanja u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji –
Fine’sa consultings
Panel rasprava: Vinska Hrvatska danas – dosezi i ograničenja
Moderator: Leo Gracin i Goran Beinrauch
13:30 – 15:00 Ručak
15:00 – 16:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA
15:00 -15:30 Izvoz hrvatskih vina na najzahtjevnija svjetska tržišta – I.Barbić
15:30 – 16:15 Marketing vina i tržište u Austriji – R.Schmid
16:15 – 16:30 Diskusija
16:30 – 19:00 Sekcija 2: AKTUALNOSTI U VINOGRADARSKOJ I VINARSKOJ PROIZVODNJI
16:30 – 17:00 Vinogradarstvo Hrvatske i klimatske promjene – M.Karoglan, M.Telišman
Prtenjak
17:00 – 17:15 Karakteristike novih klonova ‹Graševine› selekcioniranih na kutjevačkom
području – D.Preiner
17:15 – 17:30 Otporne sorte vinove loze nove generacije – D.Stupić
17:30 – 17:45 Odmor i osvježenje
17:45 – 18:00 Alternativni proizvodi u vinarstvu – A.Jagatić Korenika
18:00 – 18:15 Nove selekcije kvasaca za suvremeno vinarstvo – A.Jeromel
18:15 – 18:30 Podrumska evidencija – N.Puhelek
18:30 – 18:45 Ispitivanje kvalitete vina i zakonske obveze proizvođača vina – M. Kovač
18:45 – 19:00 Utjecaj duljine vremena odležavanja vina u drvenim bačvama različite veličine i
različito paljenih na fizikalno-kemijska i organoleptička svojstva vina –
S.Zrinščak
21:00 Društvena večer „O vinu uz vino“
II dan PETAK, 01. ožujka 2019.
09:30 -12:00 Sekcija 3. NOVE TEHNOLOGIJE I NOVI PROIZVODI
09:30 – 09:45 Metode poboljšanja vodozračnog režima i usvajanja makro i mikroelemenata
te utjecaj na otpornost vinove loze i kakvoću grožđa – R.Slezak
09:45 – 10:15 „Global Plant Health“ – Biostimulatori u uzgoju vinove loze – J.Navarro Valle
10:15 – 10:30 Suzbijanje mladica na stablu vinove loze – K.Barić
10:30 – 10:45 Zlatna žutica – prijetnja hrvatskim vinogradima – P.Pozder
10:45 – 11:00 SIVANTO PRIME – podrška proizvođačima u kontroli američkog cvrčka –
D.Crnošija
11:00 – 11:15 RADIANT – suvremeni insekticid za suzbijanje štetnika u vinovoj lozi –
A.Franjić Tubić
11:15 – 11:30 Najsigurniji program zaštite vinove loze s novim pojačanjima RIDOMIL
GOLD R® i AMPEXIO ®- D.Tolić
11:30 – 11:45 DELAN PRO – proaktivna tehnologija u zaštiti vinove loze – N.Ettinger
11:45 – 12:00 FOLPAN – kontaktni fungicid u vinogradarstvu – Z.Balentić
14:00 Festival studentskih vina – Podrum Veleučilišta Požega
DAN OTVORENIH PODRUMA
Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)91 15 22 119 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!