Poštovani,

Požega i Kutjevo, od 28.02. do 01.03.2019., mjesto su i vrijeme događaja koji ne smijete propustiti, ako želite doznati sve najbitnije informacije o vinogradarstvu i vinarstvu u Hrvatskoj i imati priliku susresti se s proizvođačima vina i svim tvrtkama i institucijama iz sektora vinarstva.

Pozivamo vas na drugi središnji stručni skup „CroVin“, koji će se održati
u Veleučilištu Požega, Vukovarska 17 – 28.02. – 01.03.2019.

 style=

I dan ČETVRTAK, 28. veljače 2019.

09:00 – 11:00 Dolazak i registracija sudionika
11:00 Svečano otvorenje
11:30 -13:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA: Plenarna izlaganja

11:30 – 11:45 Marketing i problemi tržišta vina u Hrvatskoj – Đ.Horvat
11:45 – 12:00 Kontrola zaštićenih oznaka vina – I.Prša
12:00 – 12:15 Mogućnosti financiranja i poticanja u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji –
                       Fine’sa consultings
Panel rasprava: Vinska Hrvatska danas – dosezi i ograničenja
Moderator: Leo Gracin  i Goran Beinrauch

13:30 – 15:00 Ručak
15:00 – 16:30 Sekcija 1: BRENDIRANJE I MARKETING VINA

15:00 -15:30 Izvoz hrvatskih vina na najzahtjevnija svjetska tržišta – I.Barbić
15:30 – 16:15 Marketing vina i tržište u Austriji – R.Schmid
16:15 – 16:30 Diskusija

16:30 – 19:00 Sekcija 2: AKTUALNOSTI U VINOGRADARSKOJ I VINARSKOJ PROIZVODNJI

16:30 – 17:00 Vinogradarstvo Hrvatske i klimatske promjene – M.Karoglan, M.Telišman        
                         Prtenjak
17:00 – 17:15 Karakteristike novih klonova ‹Graševine› selekcioniranih na kutjevačkom
                         području – D.Preiner
17:15 – 17:30 Otporne sorte vinove loze nove generacije – D.Stupić

17:30 – 17:45 Odmor i osvježenje

17:45 – 18:00 Alternativni proizvodi u vinarstvu – A.Jagatić Korenika
18:00 – 18:15 Nove selekcije kvasaca za suvremeno vinarstvo – A.Jeromel
18:15 – 18:30 Podrumska evidencija – N.Puhelek
18:30 – 18:45 Ispitivanje kvalitete vina i zakonske obveze proizvođača vina – M. Kovač
18:45 – 19:00 Utjecaj duljine vremena odležavanja vina u drvenim bačvama različite veličine i
                         različito paljenih na fizikalno-kemijska i organoleptička svojstva vina –
                         S.Zrinščak

21:00 Društvena večer „O vinu uz vino“

II dan PETAK, 01. ožujka 2019.

09:30 -12:00 Sekcija 3. NOVE TEHNOLOGIJE I NOVI PROIZVODI

09:30 – 09:45 Metode poboljšanja vodozračnog režima i usvajanja makro i mikroelemenata
                         te utjecaj na otpornost vinove loze i kakvoću grožđa – R.Slezak
09:45 – 10:15 „Global Plant Health“ – Biostimulatori u uzgoju vinove loze – J.Navarro Valle
10:15 – 10:30 Suzbijanje mladica na stablu vinove loze – K.Barić
10:30 – 10:45 Zlatna žutica – prijetnja hrvatskim vinogradima – P.Pozder
10:45 – 11:00 SIVANTO PRIME – podrška proizvođačima u kontroli američkog cvrčka –
                         D.Crnošija
11:00 – 11:15 RADIANT – suvremeni insekticid za suzbijanje štetnika u vinovoj lozi –
                         A.Franjić Tubić
11:15 – 11:30 Najsigurniji program zaštite vinove loze s novim pojačanjima RIDOMIL
                         GOLD R® i AMPEXIO ®- D.Tolić
11:30 – 11:45 DELAN PRO – proaktivna tehnologija u zaštiti vinove loze – N.Ettinger
11:45 – 12:00 FOLPAN – kontaktni fungicid u vinogradarstvu – Z.Balentić
14:00 Festival studentskih vina – Podrum Veleučilišta Požega

DAN OTVORENIH PODRUMA

 style=

Za sve informacije o Seminaru možete nazvati tehničkog organizatora Infomart Zagreb d.o.o.,
na tel: +385 (0)91 15 22 119 (Silvija), ili e-mail: silvija.rados@infomart.hr
Digitalnu prijavnicu, s više informacija o cijenama kotizacije i smještaja
možete pronaći na www.gospodarski.hr
Veselimo se Vašem dolasku!

 style=
 style=

Prethodni članakPrilog broja: Financiranje i investicije u poljoprivredi
Sljedeći članakKako uzgajati drvenaste kulture kratkih ophodnji za proizvodnju biomase
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.