Newsletter – poziv na okrugli stol

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera, pogledajte ga online.

Poštovani,

Pozivamo vas na okrugli stol pod nazivom Budućnost financiranja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru nove Zajedničke poljoprivredne politike EU u razdoblju od 2021-2027“

koji će se održati 30. listopada 2018. godine s početkom u 12h, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, u Perkovčevoj 2, 10000 Zagreb.

Organizatori okruglog stola su Zbor agrarnih novinara, Društvo agrarnih novinara Hrvatske, Hrvatska poljoprivredna komora i Energetski institut Hrvoje Požar.

Nakon uvodnih pozdrava potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića, o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) EU nakon 2020.g govorit će Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a gost iz Mađarske, Miklós Kis, potpredsjednik Mađarske poljoprivredene komore i državni tajnik u mađarskom Ministarstvu poljoprivrede iznijet će viđenje ZPP nakon 2020. iz mađarske perspektive. Nove modele i mogućnosti dodatne potpore u okviru ZPP nakon 2020. godine s naglaskom na bioekonomiju predstavit će dr.sc. Biljana Kulišić iz Energetskog instituta Hrvoje Požar

 U raspravi će sudjelovati:

  • Tugomir Majdak,
  • Mladen Jakopović,
  • Miklós Kis,
  • Tomislav Panenić – predsjednik Odbora za poljoprivredu Hrvatskog Sabora,
  • Mato Brlošić  – zamjenik predsjednika HPK i predstavnik ratara,
  • Miško Šklempe – predsjednik Središnjeg saveza hrvatskog hladnokrvnjaka
  • Branimir Markota –predsjednik Hrvatske voćarske zajednice

Moderatori su: Marinko Petković, predsjednik Zbora agrarnih novinara, i Goran Beinrauch, glavni urednik Gospodarskog lista i tajnik Društva agarnih novinara

Okrugli stol je otvoren za javnost.

Prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona i elektroničkim komunikacijama (NN 90/2011), čl. 101., točka 2., ova poruka se ne može smatrati SPAM-om jer sadrži kontakt i adresu pošiljatelja te upute za brisanje s liste.
Ako više ne želite primati newsletter Gospodarskog lista molimo Vas da kliknete ovdje ili pošaljete e-mail na adresu marketing@gospodarski-list.hr sa naslovom Newsletter-Odjava.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPovećana stabilnost na cesti i na nagnutim terenima
Sljedeći članak5. Europski kongres mladih poljoprivrednika
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.