Deset metara od kuće gradi se autocesta i nadvožnjak preko pruge. Koja su moja prava da se zaštitim od njihovih strojeva i buke, moraju li postaviti zaštitni zid prije radova da ne zadiru u moju privatnost?
Investitor i izvoditelj radova trebaju poštovati odredbe Zakona o gradnji i druge propise kojima je uređen proces gradnje te osiguranja gradilišta i okolnih objekata. Propisi određuju načine na koje se ograđuju gradilišta te ih se izvođač radova treba pridržavati. Prilikom gradnje izvođač i ostali korisnici gradilišta ne smiju bez Vaše suglasnosti koristi Vašu nekretninu, a ako sumnjate u povredu propisa o gradnji možete pozvati građevinsku inspekciju koja će utvrditi nedostatke i dati nalog graditeljima da postupe u skladu s propisima.

Prethodni članakIznimke prijevremene mirovine u odnosu na Zakon o mirovinskom osiguranju
Sljedeći članakZašto ne niču šljive?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.