Na parceli kraj moje u Slavonskom Brodu, susjed je živio sam i prije desetak godina socijalna služba ga je smjestila u obiteljski dom. Parcela je sve te godine zapuštena. Postoji li mogućnost kupnje navedene parcele i kome da se obratim?

Na nekretninama vašeg susjeda je u zemljišnim knjigama, na prijedlog nadležnog državnog odvjetništva, upisan teret u korist Republike Hrvatske za Ministarstvo socijalne politike i mladih. Predlažem da se s prijedlogom za kupnju obratite Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, građanskoupravnom odjelu, Trg pobjede 13, telefon 035/217 455, e-mail: tajnistvo@odosb. dorh.hr. Državno odvjetništvo raspolaže podacima o potraživanjima radi naplate kojih je upisan teret na nekretninama, a dodatne podatke odvjetništvo može zatražiti od nadležnog Centra za socijalnu skrb. Također se s istim prijedlogom možete obratiti i Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod, Naselje Slavonija I kbr.13, telefon 035/213-732, 035/444-422.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakMože li umirovljenik biti nositelj OPG-a?
Sljedeći članakNa koja osiguranja se prijaviti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.