Može li se podnijeti zahtjev za izdavanje besplatne ribolovne rekreacijske dozvole ili je to bilo moguće samo 2015. g. kad se mijenjao zakon?

ODGOVOR

Prema starijem, nevažećem Pravilniku o malom obalnom ribolovu trajno pravo na izdavanje godišnje dozvole za rekreacijski ribolov i za ribolov pridnenim parangalima, bez naknade, podnošenjem zahtjeva mogli su ostvariti: nositelji važećih odobrenja za mali ribolov koji trajno odustanu od podnošenja zahtjeva za izdavanje povlastice podnošenjem zahtjeva za izdavanje godišnje dozvole za rekreacijski ribolov i za ribolov pridnenim parangalima bez naknade na obrascu zahtjeva do 31. ožujka 2015. g.

Prethodno navedene odredbe prestale su važiti donošenjem novog Pravilnika o malom obalnom ribolovu (NN 17/18.) u kojem mogućnost podnošenja zahtjeva za izdavanje besplatne rekreacijske dozvole nije predviđena. Imate pravo na besplatnu rekreacijsku dozvolu za ribolov na moru, ako imate navršenih 65 godina života i imate prebivalište na otocima ili poluotoku Pelješcu.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje