Proizvodim vino za vlastite potrebe iz hobija. Gdje mogu odnijeti uzorak vina na analizu, koliko analiza košta, što se sve analizira i koliko vina treba donijeti na uzorak?
Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, na Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo radi se kompletna analiza vina. Uzorak koji se donosi na analizu treba donijeti u staklenoj boci ili u plastičnoj boci od vode (0,5 l). Boca obavezno mora biti puna. Analiza se naplaćuje posebno za svaki parametar, npr. može se napraviti samo Slobodni SO2 i cijena je 30 kn + PDV. Mala analiza vina košta 270 kn + PDV, a uključuje analizu alkohola (ebulioskop), ukupne i hlapljive kiselosti, šećera te slobodnog i ukupnog SO2, što je za hobiste sasvim dovoljno. Također se na Zavodu uzorak može donijeti na kušanje radi savjeta što i kako napraviti s vinom.

Prethodni članakDavanje zobi kunićima
Sljedeći članakAgroskill pilot radionica u organizaciji Agronomskog fakulteta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.