Svake jeseni osušim za potrebe kućanstva različito voće. Čula sam da se od jabuka mogu napraviti čips i grickalice, no ne znam postupak.


Potrebno je 500 g svježih jabuka, 50 g grožđica, malo meda. Jabuke i grožđice sitno nasjeckajte. Sastojke izmiješajte i miješajte da dobijete čvrstu jabučnu kašu. Kašu nanesite 1 cm debelo na masni papir i stavite na rešetku za sušenje. Poslije nekoliko dana pravilnog sušenja smjesa će se stisnuti i možete je izrezati u tanje prutiće. Za jabučne grickalice uzima se 500 g jabuka,  300 g banana, 50 g krupno nasjeckanih oraha i 2 žlice meda. Voće pažljivo izmiješajte. Kad je sve dobro izmiješano, dodajte med i orahe. Dobiveni pire jednoliko raširite na kuhinjskoj foliji, brzo posušite. Osušeno narežite na manje kocke.

Prethodni članakSadnja oraha blizu međe i uklanjanje grana
Sljedeći članakNewsletter 4/2015
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.