Predsjednik Uprave tvrtke Agronom Darko Aračić, na svečanom otvorenju Agro centra rekao je kako na području Grada Đakova rade dugi niz godina, a Đakovo je prvi grad u kojem je otvoren ovakav centar.

S obzirom da se bavimo poljoprivredom u širem smislu, od mehanizacije, sjemena, gnojiva, zaštite, do ugovaranja proizvodnje i otkupa, cilj nam je bio svu svoju ponudu objediniti na jednom mjestu, rekao je Aračić dodavši kako je riječ o novom konceptu.

Novi Agro centar u Đakovu, svojom ponudom poljoprivrednih proizvoda, ali i šireg asortimana, privukao je na svečanom otvorenju 1. veljače veliki broj zainteresiranih kupaca, ne samo iz Đakova već i iz cijelog slavonsko-baranjskog kraja.

Dugi redovi stvarali su se pred blagajnama, jer ponuda “od igle do lokomotive”, na više od dvije i pol tisuće četvornih metara zatvorenog i isto toliko otvorenog prostora, više je nego primamljiva.

Od repromaterijala do poljoprivredne mehanizacije, od hrane i opreme za kućne ljubimce do sobnog cvijeća, raznih vrsta staklenih boca, alata, posuda za cvijeće, sve to i još puno toga od danas se nalazi u Đakovu, u Ulici Nikole Tesle (nekadašnji trgovački centar Lidl uz đakovačku obilaznicu) u novootvorenom Agro centru tvrtke Agronom d.o.o. Požega.

Cilj je otvoriti desetak ovakvih Agro centara

-Trenutačno radimo na 73 lokacije, inače poljoprivrednih ljekarni. Ovo nam je prvi takav centar i prvi u nizu koje planiramo otvoriti. Pokušat ćemo se bazirati mikrolokacijski na te veće centre. Agro centar sadrži sve od repromaterijala do poljoprivredene mehanizacije, ali i šireg asortimana za svako domaćinstvo i u gradskom i u prigradskom naselju. Cilj je otvoriti desetak takvih centara. Sljedeći otvaramo u Našicama, za otprilike mjesec dana, pa zatim u Požegi i Pleternici. Osijek je u planu nagodinu. Ovo je nešto što iziskuje i velike financije i sam ljudski potencijal, rad, tako da ne možemo sve odjednom izgraditi. Moramo ići korak po korak, a pokazatelji su za sada jako dobri i mislim da će se priča oplemeniti, istaknuo je voditelj maloprodaje u tvrtki Agronom Dražen Žiška.

Naglasio je kako je za potrebe đakovačkog centra otvoreno deset novih radnih mjesta, uz pristojne uvjete.

Uz one koje smo prebacili iz postojećih trgovina, ukupno je 15 zaposlenika u centru. Međutim, kako se posao bude širio, otvarat ćemo još novih radnih mjesta, napomenuo je Žiška. Dodao je kako će se poslovanje tvrtke Agronom na đakovačkom području još bazirati na ugovaranje poljoprivredne proizvodnje, veleprodaju i kooperaciju s vlasnicima OPG-ova. Sve će to biti na jednom mjestu.

30 milijuna eura investicija ove godine

Darko Aračić najavio je i nove investicije.

-Mi smo ove godine u velikom investicijskom ciklusu. Ulažemo oko 30- ak milijuna eura u izgradnju i planiramo zaposliti oko 70-ak ljudi u idućoj godini. Radimo i na postrojenju za doradu sjemena, novom logističkom centru, silosu i drugim investicijama. One su sve u tijeku i bit će završene u prvoj polovici ove godine.

Tvrtka Agronom d.o.o. Požega osnovana je 1996. godine. Kontinuiranim ulaganjem i razvojem, svrstala se među vodeće tvrtke na području trgovine poljoprivrednim proizvodima, mehanizacijom te repromaterijalom za poljoprivredu.

Nakon ulaska strateškog investitora u Agronom, tvrtka je krenula u jačanje sjemenske proizvodnje ulaganjem oko 10-ak milijuna eura. Agronom se bavi i ratarskom proizvodnjom, koju i ugovara. Posjeduje postrojenje za doradu sjemena koje plasira pod vlastitim imenom. Ne zaostaje ni u stočarskoj proizvodnji odnosno tovu svinja i junadi. Ima razvijenu i proizvodnju stočne hrane koju prodaje kroz vlastitu prodajnu mrežu. Ekskluzivni su uvoznik za RH, prodavatelj i serviser traktora i poljoprivrednih strojeva Case IH. Također i ekskluzivni zastupnik svjetskog lidera u proizvodnji poljoprivrednih priključaka Amazone, te u ponudi imaju i strojeve mnogih drugih renomiranih tvrtki. Uz sve to i imaju i 73 poljoprivredne ljekarne, a tvrtka danas zapošljava više od 280 djelatnika.

 class=
Mnoštvo posjetitelja u novootvrenom Agro centru tvrtke Agronom u Đakovu
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je slika-2-65-1024x754.jpg
Darko Aračić (lijevo) i Dražen Žiška (desno) na svečanom otvorenju
 class=
Bogat asortiman u Agro centru
 class=
 class=