Sponzorirani prilog


""Inovacije od samog početka

Godine 1879. u dobi od 25 godina, Ole Gabriel Kverneland pokrenuo je kovačnicu u gradu Stavangeru Norveška.Pošto je dolazio iz seljačke obitelji, dobro je razumio potrebe poljoprivrednika i njihovih tadašnjih oruđa. Bio je uvjeren u razvoj i inovacije, siguran u to da plužna daska mora stajati i u teškim uvjetima tla, punim kamenja, kakva su u Norveškoj. Kroz godine, on sa svojim timom inženjera razvija specijalnu toplinsku obradu čelika kako bi osigurali rad plugova i u najtežim uvjetima tla. Koristeći novi čelik jedistvene čvrstoće, Kverneland uspješno proizvodi plugove vrhunske kvalitete i stvara reputaciju kakvu zadržava i u današnje vrijeme. Tako daje danas sinonim za vrhunsku kvalitetu plugova – Kverneland. U svijetu vodeći proizvođač plugova i dalje nosi prestižnu titulu najboljeg pluga na svijetu. 

Kverneland – najbolji plugovi na svijetu

""

Fokus na kupca – duga tradicija i proizvodi prilagođeni potrebama kupca rezultirali su velikim brojem inovacija i time postali vodeći brend u industriji plugova. Visoka pozornost posvećena građenju odnosa s krajnjim korisnikom. Sistematično osluškivanje iskustava kupaca omogućuje Kvernelandu implementaciju i razvoj boljih proizvoda prilagođenih potrebama farmera. Kverneland čelik je jedinstven – 130 godina iskustva u razvoju specijalnih čelika i procesu toplinske obrade, imaju za rezultat nenadmašnu kvalitetu i dugovječnu izdržljivost. Lakši od konkurenata i ekstremno robustan nakon Kverneland specijalne toplinske obrade. Taj proces obrade Kverneland nije primijenio samo na dijelove, već na kompletan plug. Kverneland jedinstvena toplinska obrada je garancija izvanredne kvalitete rada, kvalitetne izrade i dugog životnog vijeka. Širom svijeta vrhunski proizvođači i svjetski prvaci oru Kverneland plugovima, a da bi i u Hrvatskoj radili vrhunskim strojevima, sve potrebno omogućuje tvrtka Interexport d.o.o. iz Samobora.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakIsplativost uzgoja koza (2)
Sljedeći članak568 tisuća kuna iz IPARD-a za ruralni turizam
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.